marți, 20 martie 2012

“Sombrero” sau jumatate fatza, restul portret

Sombrero - Bucuresti, 2012

Tema noastra, de curand epuizata, in loc sa ne clarifice un pic, ne-a lasat si mai incurcati. Mai nou conform unui trend internaut, acelasi chip uman interpretat de fotografi diferiti nu are drept rezultat portrete bune si portrete mai putin bune, incadrate mai larg sau mai strans, ci portrete sau …fetze. Adica ceea ce nu e portret este fatza, un subgen fotografic, practicat de pozarii de duminica.
Iata cum o simpla figura de stil destinata drept titlu pentru o colectie de portrete, ce trebuiau sa fie foarte strans cadrate, va duce la revolutionarea manualelor de fotografie.
Hai, ca e de bine!

3 comentarii:

  1. Asta-i un portret bun.Nu-i nimeni de vina daca,pentru a justifica UNELE poze inexpresive,cineva a decis ca fetzele nu trebuie NEAPARAT sa fie portrete...

    RăspundețiȘtergere
  2. Fratilor, mult zgomot pentru nimic.
    Probabil ca este greseala mea. Alegerea temei cu denumirea 'Fetze' nu are nici o legatura cu definitiile portretului. Cornel explica bine. Este vorba de chipuri umane incadrate strans. Din acest motiv tema s-a chemat asa.

    Toate 'fetzele' noastre sunt portrete. Cateva poate bune sau cum zici, Marius, multe proaste.
    Asta este!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu, Marius, a fost un joc de cuvinte initiat de interventia ta, conform careia imaginea in cauza nu este portret. Eu raman la convingerile desuete prezentate mai sus.
    Nu sper decat sa intelegi ca fiecare dintre noi isi cunoaste limitele. Imaginile pe care le postam cu ocazia fiecarei teme nu sunt toate pe masura asteptarilor publicului, lucru de care te asigur ca suntem constienti.

    RăspundețiȘtergere

Nu se accepta mesaje anonime. Va rugam sa va inregistrati ca utilizator google sau sa va semnati comentariul.