luni, 14 mai 2012

Marele LIKE


   Inca nu s-a inventat medalia sau premiul pentru cea mai buna inventie in domeniul IT, un premiu atat de mare incat sa recompenseze marea inventie care este butonul de LIKE.
   Acesta a reusit in relativ scurta vreme sa duca la extinctie aproape comentariile de pe bloguri - chiar blogurile insele au pierdut din musterii, a reusit sa fie scula cea mai puternica de marketing in fotografie (pentru amatori si nu numai) si chiar sa schimbe mentalitati.

     Daca like-uri nu ai, nimic nu ai!

   S-a ajuns pana acolo incat anume fotografi sunt ahtiati dupa micul butonel, cerand like-uri de la cunoscuti sau nu. Triseaza carevasazica!
   Am auzit ca pana si in editarea unei imagini se poate aplica un concept nou: daca o editez asa primesc mai multe like-uri; daca nu, nu. Bravos!
   Nu mai spun ca persoanele cunoscute, artistii cunoscuti, primesc like-uri chiar daca nu publica nici o imagine. Este suficient un text de genul: Mi-e dor de mirosul de paine calda! si gata 30 de like-uri in 30 de minute + comentarii de genul: Si mie, si mie!
   Pe tine te chinuie talentul, obtii o imagine, o prelucrezi de 3 ori si cand te hotarasti s-o pui pe zid primesti un like in 2 saptamani. Frustrant de-a dreptul!

   Mai e putin si o sa apara aparatul de fotografiat care, in loc de declansator, va avea un mic buton rotund de LIKE. Apesi si gata, poza e facuta si uploadata unde asteapta cumintica like-urile celorlalti.
   Editarea va fi de buna seama tot automata, functie de experienta in like-uri a companiei, adica mai mult neagra decat gri daca e a/n (misterioasa de-a dreptul) sau foarte saturata daca e color (de NG).

   Ce suflet, ce simtire, ce printuri, ce expozitii? Like-uri taticu.
   Doar timpul le va aranja pe toate! Adica voi primi si eu numar mare de like-uri...

9 comentarii:

  1. Ha ha ha...inainte ma punea pe ginduri, cum uni primesc atitea Like-uri la niste porcarii...dar acuma mi-a trecut. Poa sa se laicuiasca intre ei pina li so toci botonul de liche.

    RăspundețiȘtergere
  2. In mare parte sunt de acord cu tine. Dar, atunci cand iti dau like un Bumbut, un Gicu Serban, un Hajdu Tamas, parca te ajuta sa iti dai seama ca esti pe drumul cel bun. Asa, cand iti dau cei care oricum dau tuturor sau pe care ii cunosti, nu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e, Cristi. Ai dreptate.
    Intotdeauna am sustinut ca cel mai mult conteaza cine iti comenteaza imaginile, nu numarul comentariilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarat. Cand am primit de la cei 3 fie si un like amarat, am stiut ca e de bine treaba cu poza respectiva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Adevarat Cristi&Dan. Si eu ma bucur de 100 de ori mai tare de un like de la un fotograf cunoscut( in sirul celor mentionati as fi adaugat pe Onisor, Onofras, Moiceanu sau... Dinu Lazar, dar mai sunt si alti cativa zeci, ff. buni!...) decat de la 100 de like-uri de la necunoscuti. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. LIKE Dan& Cristi Si eu la fel numa as adauga factorul de multiplicare un like de la un fotograf cunoscut valoreaza cat 10, 100 sau 1000 de like-uri de la un necunoscut!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mircea, eu nu prea inteleg cum numele dlui Onofras, a ajuns in asemenea companie ilustra. Cu tot respectul de care sunt capabil, am crezut ca imaginile dlui cu duduite care sar, fac spagatul, etc., prin lanuri de grau, si care presteaza diferite activitati la lumina lumanarilor, uneori ele insele parand din ceara, sunt doar de relaxare, dar vad ca e treaba serioasa. Si toate astea in timp ce Mugur Varzariu ramane oarecum necunoscut. http://www.mugurvarzariu.com/#undefined
    Sigur, el nu face poze induiosatoare duduilor si nici nu aranjeaza cu mana "platoul" :)

    RăspundețiȘtergere

Nu se accepta mesaje anonime. Va rugam sa va inregistrati ca utilizator google sau sa va semnati comentariul.