joi, 28 iunie 2012

Subiectul meu

Plimbarea de dimineata - Bucuresti, 2012

Pe strada se intampla uneori, gratie unor oameni generosi, mai multe lucruri deodata. Un eveniment ce aduna multi participanti, pe cateva zile, furnizeaza tot atatea ocazii de cadre interesante. Odata pornit el se materializeaza intr-o viermuiala necontenita, spatiu putin, ce face foarte dificila izolarea eficienta a unei actiuni, situatii, relatii, care sa merite cu adevarat imortalizata fotografic. Daca folosesti un teleobiectiv risti sa desprinzi total imaginea ta de context, lucru de cele mai multe ori nefolositor. Grandangularul leaga lucrurile, dar trebuie sa ai multa rabdare pentru a surprinde doar strictul necesar.
Nu ai decat o alternativa, sa participi la inceputul ori sfarsitul unei zile, cand locul este mult mai degajat. Chiar si atunci personajul vizat, pe care il asteptai demult, va fi asaltat de alti cativa fotografi, pentru ca nu ai cum sa fii niciodata singur cu el. Nu-ti ramane decat sa-l urmaresti, sa-i iesi in intampinare intr-un loc in care el sa completeze un cadru deja imaginat, anticipat.

4 comentarii:

  1. Da, adica imaginea este facuta (in cazul asta) mai intai in minte si apoi pe card. De aici si compozitia foarte buna!
    Ai fost perseverent si a iesit. Sunt invidios...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum ca am vazut si replica feminina, nu pot sa spun decta: "v-ati vorbit voi:))". Excelent, imi place starea. Hai sa o propunem ca poveste "la doua capete":)

    RăspundețiȘtergere

Nu se accepta mesaje anonime. Va rugam sa va inregistrati ca utilizator google sau sa va semnati comentariul.