duminică, 5 februarie 2012

Incalzire centrala si/sau globala

Incalzire centrala - Bucuresti, 2012

In ianuarie 1975 veneam cu tatal meu la Constanta sa luam in primire apartamentul din blocul nou construit, primit pentru ca era angajat al Intreprinderii Miniere Dobrogea. Linoleumul galben, bine lipit pe podea, il facea sa para imens. Prin geamurile impecabil de curate, inspre vest, se remarca deasupra caselor, cu cosul ei inalt, CET Constanta. Caldura era atat de imbietoare incat am ramas peste noapte, dormind pe o plapuma intinsa pe jos, fara sa avem nevoie de nimic pentru a ne inveli.

Astazi, cand trec pe langa o termocentrala in timp ce lucreaza, eliberand in atmosfera coloane groase de fum, imi amintesc de fiecare data ca locuim pe o planeta ce este pe cale sa se supere …Urmeaza apoi nostalgia momentelor placute din primele ierni petrecute in apartamentul de la mare, incalzite discret  de vecina noastra dinspre vest. 

5 comentarii:

  1. imi place foarte mult fotografia asta, limpede si puternica

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Adrian.

    RăspundețiȘtergere
  3. Faina treaba , Cornel. Daca lipseau si pardalnicele de masini, era cu atat mai bine. Dar faina, oricum :)

    RăspundețiȘtergere
  4. primul personaj are, de la contrast, un mic halou in jurul umarului drept?

    RăspundețiȘtergere
  5. Probabil este o foarte mica parte din dunga intrerupta de pe asfalt, nu o observasem. Contrastul poate fi si el utilizat in prelucrare, dar cu mare discretie.
    Usorul halou tine de obiectiv, un Cosina, de demult, foarte moale si care in conditii de contralumina, sau accente luminoase, nu mai face fata. Asta este dotarea.

    RăspundețiȘtergere

Nu se accepta mesaje anonime. Va rugam sa va inregistrati ca utilizator google sau sa va semnati comentariul.