miercuri, 23 septembrie 2015

Featured by PhotoTeam: Diana Maria


Portretul de strada este un gen de fotografie de prima linie, un fel de atac la baioneta, pentru ca o focala scurta te pune nas in nas cu personajul vizat. Poti sa-l fotografiezi pe nevazute, de la sold, sau direct, caz in care comunicarea cu subiectul este inevitabila si presupune abilitatea de a pregati verbal terenul sau macar de a zambi indatoritor dupa ce ai tras deja cadrul dorit.
Din noianul de oameni cu care ne intersectam nu multi ne atrag atentia, unii sunt posomorati si inchisi in sine, altora le repugna ideea de a fi fotografiati, dar mai sunt cativa care par a fi personajele ideale. Daca-i intalnim trebuie sa ne infrangem retinerea si sa ducem aparatul la ochi.
Nici decorul si nici incadrarea nu trebuie fie indiferente, ele trebuie sa completeze portretul. In imaginea pe care v-o supunem atentiei astazi, prin transarea curajoasa a cadrului in doua parti, Diana Maria ne spune mai mult despre persoana portretizata: o fire deschisa si luminoasa precum jumatatea de imagine in care se afla, ce-si doreste sa se desprinda din obscuritatea vietii de zi cu zi.

Mai multe imagini semnate de Diana: https://www.facebook.com/diana.maria

2 comentarii:

Nu se accepta mesaje anonime. Va rugam sa va inregistrati ca utilizator google sau sa va semnati comentariul.