marți, 15 noiembrie 2016

Concursul PhotoTeam - rasfoind "File de carte" !

Membrii PhotoTeam au selecționat cele mai bune 19 fotografii din concursul cu tema “File de carte”, un concurs de fotografie de stradă organizat pe Facebook în luna octombrie 2016. Galeria concursului o regasiti pe site:http://www.phototeam.ro/concursul-file-de-carte/


Câteva impresii despre imaginile din concurs:

Umor, sinceritate si un subiect foarte fotogenic - ce ti-ai putea dori mai mult? (Patricia Hilbert despre fotografia semnata Petru Dimoff)


Coroana copacului ca un loc de refugiu...ca să poată citi în liniște. O bucațică de natura într-un cadru urban. Coșul de gunoi parcă delimitează spațiul urban de cel “rural” și mi se pare, cumva, viu... ca un fel de gardian tăcut... pus acolo ca să îl protejeze pe al nostru cititor. ( Zorislav Stoianović despre fotografia lui Alexandru Hutu)



O imagine parca pierduta in timp, oferindu-ti sentimentul ca nici din acest secol nu este, cand viata noastra se invarte in jurul a tot ce este digital. Batranul atat de absorbit de cititul sau, pare a nu sesiza greutatea purtata. O stare de naturalete, firesc, si dialogul cu personajul corespondent din plan secund ofera atmosfera aparte cadrului. (Mirela Momanu despre fotografia semnata Aurel Virlan)


Spatiile inchise, o cladire si un gard, pozitionate in planul secund al imaginii. In prim-plan, nu intamplator, metafore fotografice ale evadarii din aceste spatii inchise : doua biciclete, ,,desuete'' mijloace de locomotie, si, mai ales, cartea, prin excelenta un mijloc de evadare intelectuala din cotidian, din acele spatiile inchise in care ne ducem viata. (Florin Stanca despre fotografia realizata de Cetin Aiedin)


O imagine care grăiește despre sfârșituri de lumi, crize de valori și schimbări de paradigmă. Cărțile ajunse la piața de vechituri, printre haine purtate, valize inutile și cizme de ploaie. Doar bătrânul cu barbă albă este interesat de înțelepciunea prinsă intre coperți. Tinerii din fundal par să aibă alte interese. (Sorin Suciu despre fotografia lui Dragoslav Sekulić‎)
 
  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se accepta mesaje anonime. Va rugam sa va inregistrati ca utilizator google sau sa va semnati comentariul.