luni, 2 decembrie 2013

Broken


De ceva vreme ma gandesc la un proiect: "multiple exposure in street photography", cu imagini obtinute direct din aparat. Ceea ce inseamna ca fiecare cadru ar trebui gandit dinainte sau macar "imaginat" ca rezultat final inainte de a doua, respectiv a treia declansare, intrucat imaginile se suprapun direct in aparat, fara nicio alta posibilitate de modificare ulterioara.

Dar raman blocata in cateva intrebari: este acceptabila metoda pentru fotografia de strada sau este doar un artificiu pentru a obtine imagini de un mai mare impact?
Daca este acceptabila, ce ar aduce in plus acestui gen, al fotografiei de strada, comparativ cu o imagine surprinsa in mod clasic?
Daca nu este acceptabila, in ce gen s-ar incadra, tinand cont de faptul ca orice imagine obtinuta in acest mod ar fi susceptibila de obtinere si in programe de post editare?

Intrebari necesare dar nu suficiente pentru a demara acest proiect...


9 comentarii:

  1. daca simti idea atunci va iesi bine. daca nu va iesi bine tot vei invata ceva. nu cred ca este nevoie de sfaturi si pareri...
    orice subiect poate fi povestit in mai multe moduri...asa ca eu zic sa ii dai drumul la proiect ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Bebe, ai dreptate, poate mai putin rezultatul cat munca pentru a-l obtine conteaza:)

      Ștergere
  2. Mirela, parerea mea este sa incepi sa lucrezi, sa vezi ce iese, daca iti place, daca place si altora etc.
    Sunt sigur ca o sa scoti ceva foarte bun, artistic si cu impact. cat despre incadrarea sau nu in anume gen sau tip, o sa afli pe parcurs. Si daca nu se incadreaza, ce?
    Important e sa pui ceva suflet si sa lucrezi pe branci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) gata, m-ai convins!! Multumesc Dane, orice sfat e binevenit ;)

      Ștergere
  3. e interesanta ideea, practic poti sa hotarasti chiar si asa compozitia, alegand subiecte in zone diferite ale cadrelor, dar asta e posibil doar pe film, ori ma insel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Nikon am avut cu 2 si 3 expuneri, si la Olympus OMD cu doua expuneri. Cum 3 incarca prea mult imaginea, cred ca dubla expunere in adevaratul sens (2 cadre) e cea mai buna...dar sa vedem ce iese?? :)

      Ștergere
  4. se pare ca unele aparate digitale au functia asta, poate mai multe decat cele din lista de mai jos
    http://www.neocamera.com/search_camera.php?multipleexposure=1

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate ca nu e chiar de strada. Ideea este nascatoare de mari surprize. Majoritatea imaginilor vor surprinde publicul. "El", nemaifacand asa ceva, va fi dat cu rotile-n sus! Succes!

    RăspundețiȘtergere

Nu se accepta mesaje anonime. Va rugam sa va inregistrati ca utilizator google sau sa va semnati comentariul.