duminică, 28 august 2016

Featured by PhotoTeam: Tavi Aniniș



L-am cunoscut pe Tavi Aniniș la întâlnirile grupului Olympus România în urmă cu câțiva ani; era preocupat de fotografia de peisaj și de portret; îi vedeam fotografiile pe facebook, pe pagina personală și pe cea de fotograf. De la un timp, a început să posteze și fotografii de stradă, apoi ele au predominat…Discutând despre această schimbare, aveam să aflu despre pasiunea lui pentru fotografia de stradă de la Magnum, în special pentru fotografiile lui Henri Cartier-Bresson, Alex Webb și Martin Parr; din țară cel mai mult îi place stilul lui Hajdu Tamas.
Am ales o fotografie, prima, care pe mine m-a dus cu gândul la ”lumea” lui Martin Parr de cum am văzut-o. Doi tineri pasionali la un mod ”irezistibil”, după cum subliniează anunțul de alături, și, în stânga scenei, în total contrast, o doamnă căscând în mers plictisită…; suspans, umor, ridicol, cam ce ne place să ”gustăm”  în fotografia de stradă.
Vă propun și o a doua fotografie: în careul ei bine delimitat, pisica alb-negru urmărește nemișcată scena color și dinamică de la fereastră, unde doi bărbați în ”reframing” nu bănuiesc ce spectator șic îi pândește, iar mâinile unuia dintre ei parcă descriu un porumbel pe cale să își ia zborul…O scenă inedită, un cadru care captează atenția și prin geometrie, prin contrastul static/dinamic, color/alb-negru.
Pe Tavi Aniniș îl puteți urmări pe flickr și pe facebook:

Denis Malciu
București, 28 august 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se accepta mesaje anonime. Va rugam sa va inregistrati ca utilizator google sau sa va semnati comentariul.