luni, 8 august 2016

Featured by PhotoTeam: Magda Fulger


Ce m-a atras la aceasta fotografie a Magdei?
Doua elemente pe care si eu le folosesc destul de mult in fotografiile mele : minimalismul si prezenta feminina. Ambele sunt reduse la esential in cadrul ales. Un bust feminin ce emana eleganta si solitudine, incadrat de o linie franta pe care o da partea superioara a unui zid alb neregulat. Suficient pentru a da o nota puternica de mister si pentru a genera in privitor intrebari care isi cauta raspunsurile.

Unde este facuta fotografia? In vreun oras-port, posibil in Constanta, orasul Magdei? Poate in vreo insula mediteraneana, Grecia venind prima in minte? Intrebari care cu greu isi pot gasi un raspuns, fotografia Magdei capatand astfel acea calitate pe care o au putine fotografii : nu poate fi localizata sau datata decat de cel care a facut-o.

Un plus de mister este adaugat si de usoara subexpunere a subiectului feminin, marindu-se astfel contrastul dintre acesta si zidul de un alb aproape imaculat, ce sugereaza puritate si care se constituie intr-un spatiu negativ atent dozat de autoare.

Fotografia Magdei se constituie astfel intr-o combinatie foarte curajoasa de minimalism, spatiu negativ si mister feminin.

Mai multe despre Magda si realizarile sale fotografice, puteti afla aici :
https://www.facebook.com/magda.fulger?fref=ts

Florin Stanca
Bucuresti, August 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se accepta mesaje anonime. Va rugam sa va inregistrati ca utilizator google sau sa va semnati comentariul.